Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Τρώμε 5 μήνες μολυσμένο λάδι!

Όλα τα ηλιέλαια, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης και ημερομηνίας εισαγωγής, αποσύρονται από την ελληνική αγορά, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκτελών χρέη προέδρου του ΕΦΕΤ, αντιπρόεδρος Αντώνης Ζαμπέλας, διότι, όπως γνωστοποίησε, βρέθηκε μια παρτίδα επιμολυσμένου ηλιελαίου -το οποίο έχει ανακληθεί- που εισήχθηκε στη χώρα μας στις 7 Ιανουαρίου.
Η κυβέρνηση προχώρησε στην απόσυρση από τα ράφια του συνόλου των ποσοτήτων του ραφιναρισμένου ηλιελαίου, το οποίο θα ελεγχθεί και, μόνο αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, τότε θα επιστρέψει στα ράφια του λιανεμπορίου. Για την ανάκληση του συνόλου των ποσοτήτων ηλιελαίου από την αγορά, ενημερωθηκαν ήδη οι επιχειρήσεις και οι νομαρχίες, προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους.
Απαγόρευση εισαγωγής ηλιέλαιου.
Απαγορεύτηκαν από χθες, όλες οι εισαγωγές ηλιέλαιου από την Ουκρανία, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλεξ. Κοντού. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του κ. Κοντού απαγορεύτηκε η εισαγωγή ουκρανικού ηλιέλαιου που έφτασε στις 20 Μαΐου 2008, στα Ψαχνά Ευβοίας, για λογαριασμό της εταιρίας "ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ", όπως επίσης και η εισαγωγή ηλιέλαιου που πρόκειται να φτάσει στο ίδιο λιμάνι, σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: