Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ !

Επίθεση με καλάσνικοφ εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία για τη φύλαξη του υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια. Τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο θώρακα και το μηρό.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 03:05 στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο άτομα, που προσέγγισαν τους τρεις αστυνομικούς πεζή και πυροβόλησαν εν ψυχρώ από μικρή απόσταση.
Ο αστυνομικός διακομίστηκε αμέσως στον Ερυθρό Σταυρό, με διαμπερή τραύματα κάτω από τον πνεύμωνα και στο μηρό, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο νεαρός αστυνομικός διέφυγε τον κίνδυνο και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, αλλά σταθερή, από τους θεράποντες ιατρούς. Ο 21χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «Εκείνοι, οι οποίοι χτύπησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη, είχαν ως στόχο τη Δημοκρατία και την ομαλότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: