Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Έλληνες χάκερ έσπασαν τα συστήματα ασφαλείας του CERN !

Μια ομάδα Eλλήνων χάκερ, με την ονομασία Ελληνική Ομάδα Ασφαλείας, έσπασε τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας στο δίκτυο υπολογιστών του CERN και εισέβαλε στο δικτυακό του τόπο.

Οι δράστες, που δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να κάνουν περαιτέρω ζημιά στο ιστορικό πείραμα, ανάρτησαν μήνυμα στα ελληνικά, με το οποίο προειδοποιούσαν για υφιστάμενα κενά στον τομέα της ασφάλειας.
Οι χάκερ ειρωνεύονταν ως «σχολιαρόπαιδα, άσχετους και γραφικούς» τους τεχνικούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των υπολογιστών του CERN στη Γενεύη και διαβεβαίωναν τους επιστήμονες ότι ήθελαν απλώς να αναδείξουν το πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει και όχι να διαταράξουν το πείραμα.

Ο εκπρόσωπος του CERN Τζέημς Γκίλις δήλωσε στους Times του Λονδίνου: «Δεν ξέρουμε ποιοι ήσαν, αλλά φαίνεται πως δεν έκαναν κάποια ζημιά. Φαίνεται να είναι άνθρωποι που ήθελαν να αναδείξουν ότι μπορεί κάποιος χάκερ να εισβάλει στο CERN». Πάντως ένας τεχνικός πληροφορικής του CERN χαρακτήρισε την παραβίαση της ιστοσελίδας «τρομακτική εμπειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: